dimarts, 17 d’abril del 2012

Nous llibres...

... per a la biblioteca d' El Jardí Secret


"En una nit d'octubre de 1392, Hamet, metge de l'hospital de Granada, és requerit per assistir a un moribund que presenta lesions cutànies similars a les produïdes per cremades. El pacient és el rei i se sospita que ha estat enverinat..." ( en castellà)
La bruixa Jacinta gaudeix de valent creant perfums espantosos. Fa una olor tan dolenta que ningú vol acostar-s'hi, ni tan sols al bosc on viu. Però a Jacinta també li agrada fer bromes pudents. Un dia, quan es disposa a fer una de les seves, la vida li canvia. ( en castellà)

Potser les olors evoquin el privilegi de la invisibilitat. Abans del tacte, succeeix l'olor, com a missatger d'una essència que sap desaparèixer en l'aire i ser agent d'un gran poder. La seducció que desplega l'olor és implacable: s'instal·la en nosaltres i segella el seu poder en els teixits de la memòria.
Jean-*Baptiste *Grenouille té la seva marca de naixement: no acomiada cap olor i per això fa témer la presència d'algun dimoni. Al mateix temps posseeix un do excepcional: un olfacte prodigiós que li permet percebre totes les olors del món
  
<>
orígens, història, la estranya alquímia de l'harmonització de les fragàncies, ritus del perfum, perfumistes ...


La paraula perfum apareix per primera vegada en 1528 i deriva del llatí "per fummum", "a través del fum", etimologia que remarca l'origen litúrgic dels primers perfums. No obstant això, en l'Europa industrial del segle XIX i XX aquests passen a ser d'ús quotidià. Reproduïm aquí la segona edició, de 1920, revisada i completada per l'autor, de la perfumeria, text escrit pel farmacèutic José Poch Noguer, que pretenia amb aquest treball posar l'elaboració de les essències a l'abast de todos.la obra tracta les matèries primeres i instruments, aparells i utensilis utilitzats per a la fabricació de perfums naturals i sintètics i productes de bellesa i higiene com a sabons, aigües aromàtiques, llets *hidratantes, pomades i dentifricis, encara que dedicant la major atenció als perfums, que "en totes les èpoques han marxat al compàs del progrés dels pobles financerament considerats i la seva difusió ha estat símbol d'abundància i benestar".

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.